Domonkosok könyv

A magyar szerzetesrendeket bemutató sorozat kilencedik köteteként megjelent a „Domonkosok” képes album. Az eddigi kötetek (Bencések, Ciszterciek, Pálosok, Piaristák stb.) szerkezetéhez hasonlóan a kiadvány mintegy egyharmad részben szöveges, kétharmad részben pedig színes képes (teljes terjedelme 168. oldal). A szöveges rész bemutatja a rend – mind a férfi, mind pedig a női ágat illető – magyarországi történetét és címszavakba szedve ismerteti az egyes rendházakat. A képes rész a egyrészt a török korban megszűnt kolostorokat illetve azok azonosítható maradványait, másrészt pedig az újkori rendházakat és templomokat mutatja be, és életképekkel illusztrálja a rend mai tevékenységét.

A kötet egyelőre csak korlátozott keretek között került bolti forgalomba. A könyvtárak megrendelhetik a Könyvtárellátó Nonprofit Kft-n keresztül, Budapesten bárki megvásárolhatja a „Penna Bölcsész Könyvesbolt”-ban (pennakonyvesbolt.hu), de januártól várhatóan elérhető lesz a „Líra” könyvesboltokban is.

Bolti ára: 5000 Ft

Megrendelhető a Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény címén (). Postázást december 22-ig, illetve 2022. január 4-től vállalunk!

Kedvezményes ára postaköltséggel együtt: 5000 Ft